Juniorer_Pärm 2 _Ida Björkqvist.jpeg

I föreningen finns fyra jolletränare

 

Jonas Krogell

Jonas Krogell

Jonas har varit ASS tränare sedan 2010. Före det tränade han på ESF och TPS. 

 

I dagisåldern blev Jonas introducerad till segling i form av semestersegling med föräldrarnas kölbåt. Efter det började han segla optimist på ESF.  Jonas har under årens gång tävlat en hel del både inom Finland och i större tävlingar utomlands. Efter att den aktiva tävlings karriären avslutats vindsurfar Jonas gärna på skoj.

 

Genom seglingen har Jonas fått många vänner, fått se fina platser och uppleva saker som han alltid kommer att minnas. Det är fint att få fungera som tränare och få se de unga seglarnas utveckling och att se dem ha skoj!

Ida Björkqvist.jpeg

Ida Björkqvist

För länge sedan, när Ida deltagit i sin första jollekurs öppnades en ny värld. En värld där Ida själv var ansvarig och styrde sin egen båt ute på havet. Ida upplevde det underbart! Efter det har Ida seglat och också tävlat väldigt mycket.

 

Numera när Ida fungerar som tränare är hennes mål att andra ska få liknande upplevelser som hon haft när det gäller segling. Att känna glädjen över att själv ha kontroll över sin egen jolle.

 

När Ida inte fungerar som tränare är hon gärna själv ute och seglar. Hon seglar numera mycket kölbåt men tycker ännu idag det är precis lika kul att ta sig en sväng i en jolle. För Ida är det viktigt att segling ska vara en både rolig och säker sport.

Casimir Granvik.JPG

Casimir Granvik

Casimir, kallas vanligen Casse, har seglat sedan han var sex år gammal. Han började med segling på ASS nybörjarkurs och tävlingsseglar numera i laser radial klassen. Enligt Casse är segling en rolig och intressant sport där alla kan utmana sig själva. Kort sagt är segling bäst!

 

När Casse inte själv tränar och tävlar fungerar han som föreningens tränare.

Ari Krogell .jpg

Ari Krogell

Ari har deltagit i seglingskurser på både ASS och ESF. Hen seglar också mycket optimistjolle på stugan. Om somrarna trivs Ari ombord på farföräldrarnas kölbåt.