google-site-verification=y4ZPs5tTmbw1-xDqMK4sR9enDm9cPHh2Vhdr97t9838
top of page

Paviljongen

Föreningens klubbhus är en vacker paviljong med utsikt mot solnedgången. 

 

Paviljongen är ritad av byggmästaren Allan Rosendahl och invigdes den 5 juli 1904. På den tiden hade paviljongen en kvadratisk bottenvåning som omfattade sal, kök, två små klubbrum och förrådsutrymmen. På andra våningen fanns två små rum för styrelsen och funktionärer. Högst upp, på tredje våningen fanns ännu några små rum för gästande seglare. Det fanns ingen vägförbindelse mellan Beckholmen och Åbo på den tiden. Istället kunde man ta sej till stan med båt. Året efter att paviljongen blivit byggd, byggdes en brygga vid dess strand. Stranden var på den tiden precis nedanför berget som paviljongen står på.

 

Redan år 1916 förstoras paviljongen genom att de öppna verandorna täcktes in och utgångarna i stort sätt fick den utformning som de har idag. Under årens lopp har byggnaden genomgått flera renoveringar.

 

År 1975 fick paviljongen vägförbindelse.

 

Ända fram till år 1989 fungerade paviljongen som klubbens interna klubblokal. År -89 blev paviljongen en allmän restaurang och det är den ännu idag. Numera kallas restaurangen Terrassen Mat & Bar och den drivs av utomstående krögare. Mera information om restaurangen finns på deras hemsidor. Restaurangen är öppen för allmänheten sommartid.

 

Idag omfattar paviljongen första våning en stor festsal med tillhörande bar, kök med tillhörande förrådsutrymmen, en tambur med toaletter och ett klubbrum. På andra våningen finns ett utrymme för juniorerna, ett utrymme för kappseglings material och ett utrymme för restaurangens personal. På tredje våningen finns förvaringsutrymme. Utanför paviljongen breder en stor terrass ut sej. 

 

Föreningen ordnar olika tillställningar och evenemang i paviljongen i samarbete med restaurangen. Klubbrummet och vindsvåningarna används aktivt att sällskapets medlemmar.

Paviljong Fotograf Markus Blomquist.jpg
bottom of page